Kardelen'i DergiKapinda.com sitesinden satın alabilirsiniz.        Ali Erdal'ın yeni kitabı TÜRK KİMLİĞİ çıktı        Kardelen Twitter'da...        Kardelen 35 Yaşında!..       
    Yorum Ekle     2833 kez okundu.     Henüz yorum bırakılmadı.     Yazara Mesaj

Seçim 2014
Turgay Ertem

  Sayı: 79 - Ocak / Mart 2014

2014 mahalli seçimleri, önceki seçimlerden daha farklı ve daha önemli. 17 Aralık depremi bütün hesapları altüst etti. Yolsuzluk ve rüşvet iddialarına karşı takınılan tavır, Ak Parti’yi ve onu sevenleri gerdi, şaşkına çevirdi. Hele hizmet camiasının ve onları sevenlerin hedef alınması, arada söylenen kırıcı sözler her iki tarafa ve tabiî Türkiye’nin geleceğine tamiri zor zararlar verdi. Hükümet de, hizmet camiasının ileri gelenleri de ithamları haklı çıkaracak yanlışlar yaptılar. Bu yanlışların üretilmesinde yangına benzin döken medya başrolü oynadı. Her iki tarafa da düşman olanlar; “bırakın birbirlerini yesinler, pisliklerini, pis işlerini ortaya döksünler.” diyebilmektedir.  Oysa başka Türkiye yok, hepimiz aynı gemideyiz. Türkiye’nin daha iyi yerlere gelmesi, bu ülkede yaşayan herkesin kardeşlik hukukuna uygun hareket etmesi, ülkemizin düşmanlarına karşı birlik ve beraberliğimizin savunulması hepimizin arzusudur.

On bakanın değişmesi yanı sıra, İdris Bal, Hakan Şükür, İdris Naim Şahin ve Ertuğrul Günay’dan sonra diğer birkaç milletvekilinin daha Ak Parti den kopmaları güzel gelişmeler değil. Başbakan ne derse desin Ak Parti ciddi kan kaybetti. Bu durum mahallî seçimlerde kendini gösterecektir. Geçmiş dönemlerdeki “irtica tehlikesi”nin yerini “devletimizi tehdit eden dış güçler ve Türkiye deki işbirlikçileri”  ifadesi almış görünüyor.

Önümüzdeki günlerde ne gibi gelişmeler olacak göreceğiz. İnşallah ülkemiz ve insanlarımız en az zararla bu badireyi atlatırız.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİ

Mahalli seçimlerin en büyük özelliği seçenlerin, seçeceklerini daha yakından tanımalarıdır. Bu yüzden adayların kişilikleri parti tercihini değiştirebilir. Öte yandan büyükşehirlerdeki, büyükşehir belediye başkanları bütün ilin sorumluluğunu üstlenmektedir. İl özel idarelerinin imkânları da büyükşehirlere devredilmiş bulunuyor.

Belediyelerin büyükşehir olması ülkenin ve o şehrin daha faydasına ise, tabii ki olsun. Ama acaba büyükşehir olamayanlara daha az mı hizmet götürülüyor bu durumda?

Belediyelerde, iktidar partisinden bir belediye başkanı varsa daha uyumlu çalışıldığı bir gerçek. Ama değilse hemen soruşturma konuları bulunması, şikâyetler ve baskılarla farklı partiden olan belediye başkanlarına, çalışma imkânı vermediler. Bu konuda Balıkesir ve İzmir Belediye başkanları örnektir ve yaşananlar kafalarda soru işaretleri doğurmuştur.

Öte yandan her seçim dönemi birkaç defa kazılan, bozulan yollar, tekrar tekrar sökülüp yapılan kaldırımlar, hemen her beldede görülen manzaralardandır. Seçimler yaklaştıkça, gayretli bir onarım ve inşaat seferberliği görülür. Bu israflara maalesef dur denilemiyor. Milletin parası niçin israf ediliyor? Her yer kazılıyor. Aylarca bitirilmeyen işler vatandaşı da sıkıntıya sokuyor.

Aslında yapılacak işler, plânlı ve koordineli olarak yapılsa, pek çok israf ve aksama önlenebilir. Ama bu yapılmıyor. Bir ay önce yapılmış olan yolun; kanalizasyon, su, elektrik, telefon veya başka bir iş için yeniden kazıldığı görülmekte, kazı yapan kepçe ve diğer makinalar daha önceki yapılanlara da zarar verebilmektedir. Bunun en doğru çözümü, en başta yolların altına galeriler açmak, her hizmeti o galerilerden geçirmektir. İlave işler ve tamiratlar yeraltındaki galerilerde yapılabilir. Avrupa ve Amerika’da pek çok şehirde bu şekilde açılmış kanallar, yeraltından götürülecek her hizmetin geçmesine imkân vermektedir. Türkiye’de de bunun yapılması sağlanmalıdır.

Belediye hizmeti ne kadar güzel yapılırsa o belde o kadar güzel olur. Belediye başkanları şehirlerin en değerli insanlarından olmalıdır. İnşallah gönlü güzel ve dürüst çalışacak olanlar seçilir.


Bu yazıya yorum ekleyin

Adınız
E-posta Adresiniz
Yorumunuz
 

CAPTCHA


Resimdeki rakamları bu alana yazınız


Eklenen Yorumlar


Henız yorum bırakılmadı...
 
Benim de söyleyeceklerim ... - Sayı 92
Çanakkale şehitlerine ith... - Sayı 84
Ertuğrul bey ve Osmanlı s... - Sayı 84
Türk milletinde devlet ve... - Sayı 82
Tüm Yazıları

ASKIDA ABONELİK: Siz de "askıda abonelik kampanyası"na destek olmak ister misiniz?

Gelecek sayının konusu (128):
Helâl ekonomi, İslâm'da ekonomi...

Son Eklenen Yorumlardan
 Yazınız ile, Yunusa ait bu kıymetli eserin pek çok açıdan harika bir değerlendirmesini okumuş oldum.... Seval Yılmaz

 Yazınız ile, Yunusa ait bu kıymetli eserin dil bilgisi bakımından, harika bir değerlendirmesini okum... Seval Yılmaz

 İnananlar, batıl zihniyete yardım etmemeli, zulme ortak olmamalı ... Ahmet Güney

 Maşallah maşallah Duygularınızı paylaşıyoruz, elinize emeğinize sağlık ... Ahmet Güney

 Allah razı olsun hocam elinize emeğinize yüreğinize sağlık ... Ahmet Güney


Bir özel TV kanalı “yılın politikacısı”nı seçtirdi.
Seçilemeyenler üzülmesinler. Çünkü hepsi ayrı ayrı yılın politik acısı olduklarını ispatladılar.
Beslenmede sünnet ölçüsü
Suyun serencamı
Su gibi aziz ol
Yan gözle bakmadı kır çiçeklerine bile
Gıda
Molla Kasım şiiri üzerine tefekkür


Ali Erdal - Sağlık sisteminin şi...
Kadir Bayrak - Çare
Necip Fazıl Kısakürek - Gıda
Necip Fazıl Kısakürek - Ağız
Ekrem Yılmaz - Derdimize bak! Ne yi...
Ekrem Yılmaz - Nakış
Dergi Editörü - Su gibi aziz ol
Site Editörü - Yan gözle bakmadı kı...
Acıyorum -
Necdet Uçak - Dünyayı Allah yaratt...
Necdet Uçak - İçim yanıyor
Kardelen Dergisi - Kardelenden Haberler
Kardelen Dergisi - Gelecek sayı konusu
M. Nihat Malkoç - Sünnete uygun yeme i...
M. Nihat Malkoç - Suyun serencamı
Kadir Karaman - Yana yana
Kadir Karaman - Beklenti
Zaimoğlu - Telaş yok
Ayhan Aslan - Dünyalık
Mehmet Balcı - Filistine ağıt
Mehmet Balcı - Gurbet destanı
Halis Arlıoğlu - Müslüman; fâcir, fâs...
Halis Arlıoğlu - Devran ve endişe
Halis Arlıoğlu - Düşünce sağanağı
Ahmet Değirmenci - Öyle bir vurur ki ka...
Ahmet Değirmenci - Yarım kalan vasiyet ...
Remzi Kokargül - Bozkırın mütevazı ağ...
Murat Yaramaz - Akıl
Murat Yaramaz - Sancı
Murat Yaramaz - Emir
Murat Yaramaz - Hayali
Gözlemci - Hadiseler bakış
Mahmut Topbaşlı - Bülbülü şeyda gibi
Cahit Ay - Gözyaşının düşündürd...
Cahit Ay - Asr-a yemin
Cahit Ay - Sayılı gün-Elâ
Cahit Ay - Ümit
Cemal Karsavan - Kaşım değse kirpiğin...
Osman Akçay - Âşıkların kavuşması ...
Yaşar Akyay - Beslenmede sünnet öl...
İbrahim Durmaz - Sokaklar
Uğur Utkan - Hazret-i Ömer Fârûk
Kemal Çerçibaşı - Vatan
Ebru Adıgüzel - Dönüşümün eşiğinde k...
Eymen Emin Mustafa - Okulum
Ömer Âsaf Namlı - Karanlık
Hatice Doğan - Sofranın şanındandır
Aynur Dağıstan - Âşıkların kavuşması ...
 
 
23 Mart 2005 tarihinden beri
 Ziyaretçi Sayısı Toplam : 16914979
 Bugün : 3434
 Tekil Ziyaretçi Sayısı Toplam : 747335
 Bugün : 744
 Tekil Ziyaretçi Sayısı (dün) Toplam : 934
 127. Sayıya Bırakılan Yorum Sayısı Toplam : 2
 Önceki Sayıya Bırakılan Yorum Sayısı Toplam : 11
Son Güncelleme: 9 Mart 2025
Künye | Abonelik | İletişim