Kardelen'i DergiKapinda.com sitesinden satın alabilirsiniz.        Ali Erdal'ın yeni kitabı TÜRK KİMLİĞİ çıktı        Kardelen Twitter'da...        Kardelen 35 Yaşında!..       
    Yorum Ekle     2702 kez okundu.     Henüz yorum bırakılmadı.     Yazara Mesaj

B?LENT BEY'Y U?URLARKEN
Medya Sepeti

  Sayı: 46 - Ekim / Aralık 2004

Onuruyla Yaşayan
Onuruyla Ayrılan
Devlet Adamı'na
Siyasi hayata atıldığı andan itibaren hep inandığı gibi yaşandı. İçinde bulunduğu siyasi ortamın hususiyetini her zaman aksettirdi.
Hususiyle son zamanlarda uluorta sorgulanan ve saygısızca tecavüz edilen milli değerlerimize hep saygılı oldu. Ve başkalarını da saygılı olmaya çağırdı.
Doğru bildiği meselelerde en muannit baskıcı güçlere bile bildiğini söylemekten şaşmadı. Keşke başka devlet adamlarımız da bu tavrı gösterebilseydi.
O, şaşırtılmak istendiğinde bile elini masaya vurup "Ben bunları bulmuyorum demesini bildi, Onun bu ahlakiliğinin halefleri tarafından da, olduğu gibi temsil edeceği ümidiyle... (M. Fethullah GÜLEN; Zaman; 9.07.2004

Maltepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Derişim. İsa EŞME, Yrd.Doç. Dr. Ali TEMEL, Yrd. Doç. Dr. Filiz SUSAR'ın, 20 ayrı bölgeden 2500 öğrenciyle yaptıkları (...) araştırmaya göre öğrencilerin % 76'sı sınava hazırlık nedeniyle hayattan hiç ya da yeterince zevk alamıyor. Yüzde 91,5'inin mevcut eğitim sisteminden memnun olmayan gençler, (...) sınav sürecinin hayatlarını olumsuz yönde etkilediğine inanıyor,(...)
Genel lise öğrencilerinin % 88'i eğitim sisteminin kendilerini hayata hazırlamadığına inanırken, meslek liselerinde bu oran % 73 (...)
Öğrencilerin % 43'ülkeler Batı klasiklerini, % 20'si tanınmış Türk yazarlarını okumadıkları ifade ediyor. Kültürel ve popüler ilimsel dergileri okumayanların oranı % 58. (...)
(Ünlü kişileri tanımada İlhan Mansız % 98, Necip Fazıl % 58) (Milliyet; 12.05.2004)

İslâmi öğretide müminlerin birbirlerine karşı yumuşak, başkalarına karşı sert olmaları gerektiği ilkesi yer alır.
Ama ne hikmettir bilinmez, kimi müminler bu öğretiden habersiz gibi diğer mümin kardeşlerine karşı son derece acımasızca davranabiliyorlar.
Çıktıkları TV programlarında diğer mümin kardeşlerinin yaptıklarını zararlı bulduklarını ilan edebiliyorlar.
Gazetede röportajlarında diğer mümin kardeşlerinden birini en çok nefret ettikleri kişiler sıralamasında birinci sıraya oturtabiliyorlar.
Müminler açısından başkası olarak değerlendirilebilecek birinin siyasetten ayrılması karşısında ise üzüntülerini gazetelere verdikleri ilanlar ile dile getirip tıpkı vaazlarında olduğu gibi gözyaşı döküyorlar.
Nasıl oluyor bu?
Biz mi İslâmî öğretiye ait kuralları ters biliyoruz yoksa kimi müminler bu kuralları kale mi almıyor?
Arkasından meth-ülkeler seneler döktürdüğü kişinin TBMM çatısı altında başörtülü bir hanım milletvekiline karşı "Haddini bildirin" diye nasıl haykırdığını unutmuş olabilirler mi?
İnandığı gibi yaşamaya çalışan Müslüman bir hanım milletvekili "haddi bildirilecekler" sınıfına dahil edildiğinde kimi Müslümanların kılı bil kıpırdamamıştı.
Gazetelere ilan vererek olayı kınama ihtiyacı da duymamışlardı.
Şimdi Müslüman bir hanım milletvekiline Haddini bildirin diye sataşan eski saysinin ardından ağıt yakıyorlar.
Hani müminler birbirlerine karşı yumuşak başkalarına karşı sert olacaklardı? Yoksa kimi müminlere göre Müslüman bir hanım milletvekiline "Haddini bildirin" diye sataşan kişi, başörtülü milletvekilinden daha mı yakın?
İslam'i bir başka öğretide ise ahiret hayatında kişinin sevdiği ile beraber olacağı öğretilir.
Yaptıklarımız, yazdıklarımız, yaşadıklarımız ile hep imtihan olunuyoruz. İslâm sadece anlatılmak ve anlatılırken iki gözü iki çeşme ağlanmak için değil bizzat yaşanmak için vardır.
Kimi müminlerin kendilerini aklayabilmek (!) için diğer müminleri karaladıklarını biliyoruz. Ama ne var ki bu karalamalar bir işe yaramıyor ve kendilerini gurbetten kurtarmaya yetmiyor. Ah bunu bir anlayabilseler! (Zeki CEYHAN; Milli Gazete, 30.07.2004)


Bu yazıya yorum ekleyin

Adınız
E-posta Adresiniz
Yorumunuz
 

CAPTCHA


Resimdeki rakamları bu alana yazınız


Eklenen Yorumlar


Henız yorum bırakılmadı...
 
Erdoğan: Pısıp geri adım ... - Sayı 78
Artık tasada ve kıvançta ... - Sayı 78
?nl? yazarlardan ?stad yo... - Sayı 67
M. Kemal'in gizlenen vasi... - Sayı 64
Tüm Yazıları

ASKIDA ABONELİK: Siz de "askıda abonelik kampanyası"na destek olmak ister misiniz?

Gelecek sayının konusu (127):
Sünnete uygun beslenme...

Son Eklenen Yorumlardan
 Bugün 18.11.2025Konu nedir? ...

 Deprem kuşağında yer alan ülkemizde: çok katlı yapılar yerine, tek katlı bahçeli evlerde yaşamak asl... yusuf

 Muazzam bir çalışma olmuş,tebrik ediyorum.... Ahmet Durmuş

 yukarıdaki hikayeyi ve eklemeleri yazan kişi biraz zorlamayla günün modasına uymuş işi dış güçlere a... HALİL KÖSE

 test"... test


Kalem, İlahi Kelam’ın yazılmasına ve yayılmasına, yani insanın iki dünyasının da saadetle olmasına vasıta oluyor.
Kalem, insanın iki dünyasını da mahveden bâtıl fikirlerin yazılmasına ve yayılmasına alet edilebiliyor…
Kalemle kazığın şekil olarak birbirine benzemesini bir inceliğe işaret olarak göremez misiniz?
Kardelen: Sayı 3, Aralık 1993
Büyük camgözlerle yüzen karahindiba
Hakkın hâdimleri ve bâtılın vekâlet sava
Ehl-i gönül
Nesl-i muazzez
Nereye kadar?
Gelecek sayı (127) konusu


Ali Erdal - Nereye kadar?
Kadir Bayrak - Mukaddes beldelere-2
Ekrem Yılmaz - Korkaklar
Ekrem Yılmaz - Nerdeyiz
Fatma Pekşen - Dağlara çen düşende
Dergi Editörü - Ben kazandım, biz ka...
Site Editörü - Vekâlet savaşları
Necip Fazıl - Yahudi (Terkip ve Te...
Necdet Uçak - Annem var güzel anne...
Necdet Uçak - Bu vatan bizim
Kardelen Dergisi - Gelecek sayı (127) k...
Kardelen Dergisi - Kardelenden haberler
Kardelen Dergisi - Gazze ateşkes görüşm...
M. Nihat Malkoç - Gördüm seni, gördüm ...
M. Nihat Malkoç - Gazze, ümmetin imtih...
Zaimoğlu - Gündüz, geceye muhta...
Zaimoğlu - Sağlam kulp
Halis Arlıoğlu - Hâramiler
Halis Arlıoğlu - Meçhule hitap
Ahmet Değirmenci - Geri verin
Ahmet Değirmenci - Kurban
Ahmet Değirmenci - İki ara bir dere
Büşra Duru - İslâmın meşalesi ile...
Remzi Kokargül - Malatya suskun, durg...
Murat Yaramaz - Şüphe
Murat Yaramaz - Amnezi
Gözlemci - Hadiselere bakış
Mahmut Topbaşlı - Duruldum
Mahmut Topbaşlı - Cemre sancıları
Cahit Ay - Kimdendir
Cahit Ay - Ondördünde
Cahit Ay - Sana geliyor
Rıdvan Yıldız - Kaş ve bulut
Vahid Aslan - Adam olmaq derdi
Vahid Aslan - Günəbaxanlar
Emine Öztürk - Yolun sonu
Osman Akçay - Büyük camgözlerle yü...
Mustafa Makas - Vesâyet savaşları
Yaşar Akyay - Hakkın hâdimleri ve ...
İbrahim Durmaz - Kızılelma
Mehmet Emin Armağan - Nesl-i muazzez
Mehmet Emin Armağan - Ehl-i gönül
Mustafa Kozlu - Mutluluk
Uğur Utkan - Hz. Ebubekir Sıddık
Kemal Çerçibaşı - Bir yıldırım çarptı ...
 
 
23 Mart 2005 tarihinden beri
 Ziyaretçi Sayısı Toplam : 16354679
 Bugün : 1576
 Tekil Ziyaretçi Sayısı Toplam : 696193
 Bugün : 600
 Tekil Ziyaretçi Sayısı (dün) Toplam : 587
 126. Sayıya Bırakılan Yorum Sayısı Toplam : 1
 Önceki Sayıya Bırakılan Yorum Sayısı Toplam : 6
Son Güncelleme: 9 Mart 2025
Künye | Abonelik | İletişim